Camera's 

Camera's zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. In eerste instantie wordt meestal gedacht aan inzet bij het bewaken van objecten. Gezien de toenemende criminaliteit en vandalisme zien we hier een forse toename van het aantal camera's. Hierbij kan gedacht worden aan winkels, stations, scholen, bedrijfsgebouwen en woningen. Minder bekend is de inzet van camera's bij productieprocessen of op plaatsen die moeilijk of gevaarlijk zijn te monitoren. 

 

Waar voorheen de traditionele analoge camera gebruikt werd, is door de verregaande automatisering en geavanceerde opnamemogelijkheden deze camera verdrongen door de IP-camera. Deze digitale netwerk camera heeft geen problemen met de nieuwste eisen die op dit gebied worden gesteld.  Herkenning van beelden en analyse is tevens door digitale verwerking mogelijk geworden. 

Door gebruik van de modernste compressie technieken, Motion JPEG, MPEG-4 en nu de nieuwste standaard H.264, is het nu mogelijk om opgenomen beelden in een relatief klein geheugen meerdere dagen c.q. weken op te slaan. Door gebruik te maken van motion detection kunt u naar wens alleen beelden opslaan waar wat aan de beeldinhoud veranderd. Software maakt het mogelijk om tot 50 camera's op te slaan en op een eenvoudige wijze terug te kijken. Zo heeft u de beschikking over beeldmateriaal wat alles registereert wat u wilt. Systemen met meer dan 50 camera's zijn mogelijk met speciale software.

Heeft u een analoog camera systeem dat nog jaren mee kan, dan heeft u toch de mogelijkheid om te kunnen profiteren van de nieuwste IP-technieken. Door gebruik te maken van omzetters van analoog naar IP-techniek, de video encoder, beschikt u weer over de mogelijkheden van morgen. U heeft dan de mogelijkheid om nieuw te plaatsen camera's als IP camera uit te voeren en te gebruiken met reeds bestaande analoge camera's. 

 

Vraag onze specialist voor advies.

Wij zullen u graag informeren

home

WES - Wereld Elektronika Service

contact